ASTARTE при употребата на антибиотици

Както е известно, гъбичката Candida е част от естествената микрофлора на организма, a действието на всички антибиотици е насочено всъщност към унищожаване или потискане размножаването на неблагоприятните за човека бактерии. Но едновременно, въздействайки на патогенните микроорганизми, антибиотиците отслабват имунитета, тъй като подтискат и развитието на нормалната за човешкия организъм микрофлора.

Особено, ако се приемат перорално, рязко се понижава защитната функция на организма, което и предизвиква активността на гъбичката-причинител на кандидозата, която в нормални условия  не причинява дискомфорт, тъй като е подтисната от нормалната мкрофлора. Освен това след приема антибиотикът се абсорбира в кръвта и чрез нея попада в различните органи и системи включително и в клетките на лигавицата на устната кухина и на пикочно-половите пътища. Това също способства за прекомерното увеличаване на микотичната микрофлора, която е нечувствителна към действието на антибактериалните препарати.

Естествената защита на влагалището се осигурява  от милиарди полезни бактерии, наречени лактобацили. Лактобацилите произвеждат млечна киселина, която поддържа  киселинно рН във вагината, в условията  на което патогенни бактерии или гъбички не могат да се размножават.

Много жени в репродуктивна  възраст се оплакват от появата на неприятни симптоми в гениталната област като  сърбеж, болка, парене или вагинално течение. Тези оплаквания чето се засилват след прием на антибиотици. Това  означава, че балансът на вагиналната флора е нарушен и възможно развитието на вагинална кандидоза.

Днес знаем, че чревният тракт функционира като резервоар за вагинални лактобацили и че оралното приемане на лактобацили помага да се запази нормалната вагинална флора и да се предотврати евентуална инфекция.

Astarte е иновативен  продукт, съдържащ 4 щама лактобацили, специално предназначени за комфорта на жените : Lactobacillus crispatus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus gasseri и Lactobacillus jensenii. Спомага за възстановяване и поддържане на баланса на чревната и вагиналната флора, като по този начин подпомага нормалното функциониране на урогениталната система.

Продуктът е специално създаден в подкрепа на женското здраве пробиотик, отличаващ се с висока ефективност и бързо действие. Astarte за жени се различава коренно от другите пробиотици за поддържане здравето на пикочно-половата система, поради това, че съдържа лактобацили от човешки произход! За разлика от стандартните пробиотици, лактобацилите, изолирани от човешка среда са генетично и имунологично съвместими с човешкия организъм, и следователно – много по-ефикасни и изцяло безопасни дори припродължителна употреба.

Употребата на Astarte е възможна във всеки един момент – по време на менструален цикъл, бременност и кърмене. Не е свързана с полов акт или с вида на употребяваните контрацептиви. Може да се използва с локални антимикробни или противогъбични продукти. 

Една капсула Astarte съдържа не по-малко от 2.5 млрд. живи лактобацили и пребиотик – фруктоолигозахариди. 

Опаковката се съхранява лесно и удобно на стайна температура, не се изисква хладилник. Приема се един или два пъти на ден с чаша вода. 

Astarte – пробиотика  за жени, които се нуждаят от баланс и защита!