За нас

Фармацевтичната компания Montavit е основана на 16 ноември 1945 г. в Австрия от Даниел Сваровски и д-р Алфред Фрьолих с д-р Албин Майер, като оперативен мениджър. През 1951 г. компанията представя своя първи антихистаминов продукт, а през 1965 г. получава патент за спазмолитичното вещество салверин. При разширяването на компанията през 1999 г. са открити търговски филиали в България и Русия, а през 2006 г. към семейството на компанията се присъединяват и Румъния и Сърбия. От 2013 г. насам към управлението на компанията се присъединяват следващото семейство поколение: Катерина Шмид и Майкъл Шмид.

За тези 74 години международния бизнес на Montavit е свързан с производството на лекарства и продукти, свързани със здравето. Ние сме заинтересовани в дълготрайното и успешно развитие на нашия бизнес, да запазим своята независимост като семейна компания. По тази причина устойчивостта е същностна черта на нашия бизнес мениджмънт. Ние имаме силни продукти за дома, които стимулират лоялност на клиентите към нашите продукти.

Montavit е представена на четири континента чрез своите продукти в над 50 страни по целия свят. Сред основните акценти е разширяването и подобряването на икономическите показатели чрез партньорства с местни дистрибутори и собствени маркетингови офиси в определени страни.

Името Montavit се свързва с планини (mountain), живот (-vit) и е представено картинно в логото на нашата компания както следва:

  • планини, предполагащи стабилност, надеждност и убежище на девствена природа 
  • слънце, представляващо поддържаща енергия и произхода на целия живот 
  • хексагонът, представляващ основната структура на много активни компоненти от лекарствата.