Ефект

ДОБРИТЕ БАКТЕРИИ ПОДПОМАГАТ ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ

Много жени в репродуктивна  възраст се оплакват от появата на неприятни симптоми в гениталната област като  сърбеж, болка, парене или вагинално течение. Това означава, че балансът на вагиналната флора е нарушен.

Естествената защита на влагалището се осигурява  от милиарди полезни бактерии, наречени лактобацили. Лактобацилите  произвеждат млечна киселина, която  поддържа  киселинно рН във вагината,  в условията  на което патогенни бактерии  или гъбички не могат да се размножават.

При определени обстоятелства, като стрес, отслабване на имунната система, прием на антибиотици, хормонални промени, употреба на контрацептиви, бременност, менопауза или  смяна на интимния партнъор, балансът на флората се нарушава. В резултат на това броят  на  лактобацилите  намалява  и те не могат да изпълнят адекватно защитната си роля. Последствието от този дисбаланс е появата на неприятни прояви в интимната област, като течение, сърбеж и пареща болка

Днес знаем, че чревният тракт функционира като резервоар за вагинални лактобацили и че оралното приемане на лактобацили помага да се запази нормалната вагинална флора и да се предотврати евентуална инфекция.

ASTARTE е иновативен  продукт, съдържащ четири щама лактобацили, специално предназначени за комфорта на жените. Помага за възстановяване и поддържане на баланса на чревната и вагиналната флора, като по този начин подпомага нормалното функциониране на урогениталната система.

В разработването на ASTARTE, процесът на селекция на най-подходящите щамове лактобацили е от ключово значение. След клинични проучвания, проведени от екип от гинеколози и микробиолози от Австрия, са идентифицирани 4 вида лактобацили с  решаващо влияние върху здравето на вагиналната флора: Lactobacillus crispatus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus gasseri и Lactobacillus jensenii. 

ASTARTE се различава коренно от другите пробиотици за поддържане здравето на пикочо-половата система, поради това, че съдържа лактобацили от човешки произход. За разлика от стандартните пробиотици, лактобацилите, изолирани от човешка среда са генетично и имунологично съвместими с човешкия организъм, и следователно – много по-ефикасни и изцяло безопасни дори при продължителна употреба. 

ASTARTE е патентована в Австрия хранителна добавка, за нормална вагинална микрофлорa за жените, които имат нужда от баланс и защита.

ASTARTE действа като четирите специално подбрани щама лактобацили успешно колонизират червата, и от ректума като резервоар по съседство през перинеума достига до влагалището. Там чрез прикрепване и растеж  се повишава количеството на физиологичните лактобацили, които произвеждайки млечна киселина неутрализират евентуалните патогени и възстановяват нормалната влагалищна микрофлора.

ASTARTE може да предотврати вагинална инфекция или да възстанови вагиналната флора след вагинална инфекция.

Подходящ е за бременни, кърмачки и всички жени в репродуктивна възраст, дори по време на месечния цикъл. Употребата му е ПЕРОРАЛНА, лесна и хигиенична, не пречи на интимността, и не е свързана с вида на употребяваните контрацептиви.

Може да се употребява с локални антимикробни или противогъбични продукти.

Една капсула ASTARTE съдържа не по-малко от 2.5 млрд. живи лактобацили и пребиотик – фруктоолигозахариди. Опаковката се съхранява лесно и удобно на стайна температура, не се изисква хладилник. Приема се един или два пъти на ден с чаша вода. 

ASTARTE – Пробиотикът за жени, които се нуждаят от баланс и защита!